. e

INTRODUCTIE

PEDAGOGISCH
BELEID

ACTIVITEITEN

PEUTERS / NSO

VOORSCHOOL
CASA SAMA

KINDER
FEESTJES

INFORMATIE


ACTIVITEITEN

Op deze pagina tonen we verschillende plaatjes van de peuterspeelzaalactiviteiten. Van onze kids in actie: foto’s van tijdens het spelen (zowel binnen als buiten) en resultaten van knutselactiviteiten. Bij aanvang van de groep starten we in de kring met een welkomliedje en andere liedjes naar keuze.

Ook bij het eten en drinken, zingen we eerst een Smakelijk-eten liedje, want zingen is leerzaam en leuk!

We knustelen vaak omdat het leuk is gezamenlijk iets creatiefs te doen; kinderen kijken van elkaar de kunst af en vinden het bijna altijd geweldig om te experimenteren met materialen als verf, wasco, lijm, klei, potloden. Knutselen is niet alleen een gezellige bezigheid, maar bevordert bovendien de sociale en cognitieve vaardigheden.We werken veelal met thematische onderwerpen die de kinderen aanspreken. De kinderen vinden het leuk om zelf iets te maken dat ze mee naar huis kunnen nemen om aan hun ouders te laten zien.

Als het weer dat toe staat gaan we naar buiten. We spelen in de speeltuin voor de deur, gaan wandelen naar het park; we gaan de eendjes voeren of maken een uitstapje naar de kinderboerderij of naar de winkel. De jongste peuters kunnen dan in de bolderkar, de oudere peuters lopen hand in hand met een leidster.